30 Haziran 2010 Çarşamba

Taze Makarna Kursu...



Grupanya'dan (sanal işyeridir kendileri) gelen bir e-posta ile başladı aslında bir günlük makarna maceram.

The House Cafe'nin "Atelier" çalışmalarından biri. O kadar çeşitli kurslar var ki. Bir sonraki Tapas kursu olsun istiyorum.

Gelelim bir günlük Makarna macerama. İş çıkışında Beyoğlu The House Cafe'ye gittim. Bu kurslar için güzel bir mutfak yapmışlar. 12 kişi rahat rahat çalışabiliyor.

Makarna yapımı öğretileceği için gittiğimizde masa düzenleri kurulmuştu. Bu konuda çok profesyoneller. Makarnada kullanılacak un yoğurma kasesinde ölçülmüş, elenmiş olarak hazırdı. Yumurta ve tuz ortak kullanılacağı için masanın ortasında ulaşılması kolay olacak şekilde yerleştirilmişti.

Şef Coşkun Bey geldi, tanışmanın ardından püf noktaları ile başladık makarna hamurunu hazırlamaya. Un ve yumurta biraraya gelirken biz çok eğlendik çünkü 5 adet yumurtanın sadece sarıları kullanılacaktı. Sarıları ustalıkla ayıranlar vardı tabii ki ama çoğunluk zorlandı. Kırmaya çalışırken elinden kaydıranlar, kabuklarını un karışımının içine düşürenler, bayağı bir cebelleşildi.

Sonraki aşama ise yoğurma olduğundan çoğumuz yoğurma tekniğimizin hatalı olmasından kendimizi daha çok yorduğumuzu (yoğurduğumuzu :) öğrendik.

15 dakika sabırla ve azimle hamurumuzu yoğurduk. Dinlendirmek için bıraktık.

Sonra kesme tahtasındaki marifetlerimize geçtik. Soğanlar eşit büyüklükte doğrandı. Mantarlar kesildi. Sarımsaklar bir vuruşla ezildi.

Hamur tekrar ele alındı ama bu defa yoğurmak için değil hamuru kesme öncesi inceltmek içindi. Tabii ki orası bu işi sürekli yaptığından makarna hamurunu inceltme ve farklı şekillerde kesmek için bir makine kullandık.

Sabırla hamuru incelttik ve sonrasında spagetti ya da tagliatelle olarak tercihimizi kullandık ve kestik. Kesilmiş makarnalarımızı hafif una buladık ve sosunu yapmak için ocakların başında diğer malzemelerimiz ile yerlerimizi aldık.

En heyecanlı yeri burası idi. Tüm yapılanlar biraraya getirilecekti. Acaba nasıl bir sonuç çıkacaktı?

Ocağın başına geçtik. Zeytinyağını tavaya döktük, sarımsakları attık. Sarımsaklar aromasını yağa verdiğinde onları çıkarttık ve soğanları "pembeleştirmek" üzere ekledik.

Bu arada kaynayan suya makarnalarımızı haşlanması için koyduk. 4-5 dakika kadar pişme yeteceğinden gözümüzü de üzerinden ayırmayaya gayret ettik.

Sonrasında mantarları ekledik. Bu esnada yardımcı olan bir The House Cafe çalışanı (kendisi pizza hamurlarını hazırlıyormuş) ufak bir gösteri yaptı. Benim tavamdaki mantarlara şarabı ekledi ve alev almasını sağladı. Mantarlar şarabı çekince kremayı kattık ve tuz, karabiber, parmesan ekledik.

Makarları sudan nazikçe çıkartıp sos tavasına attık.

Maydanoz, biraz daha tuz, karabiber, parmesan eşliğinde tabağa servis için aldık.

Görüntü muhteşemdi. Şimdi sıra tadına bakmaktaydı.

Grup halinde masalarda yerlerimizi aldık. Harika bir şarap ikram edildi ve hemen makarnalarımızın tadına baktık.

Gerçekten şahane olmuştu.

Haftaya güzel bir başlangıç yapayım, kısa bir mola vereyim hem de üstüne şahane bir yemek yapmayı öğreneyim diyorsanız The House Cafe'nin Taze Makarna kursunu şiddetle tavsiye ediyorum.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa