28 Nisan 2010 Çarşamba

Yaşlılık ve gençlik üzerine...

Dün akşam Yıldız Kenter'in sahnelediği Kraliçe Lear oyununu izledim.

Oyun yaşlılık ve gençlik üzerine güzel mesajlar vermekle beraber aslında kadınların yaşamdaki sorunlarını da izleyiciye tekrar hatırlatıyor.

Yıldız Kenter'in beraber oynadığı genç oyuncu Sedef Şahin'in performansı en az Yıldız Kenter kadar iyi.

Oyun; Yıldız Kenter'in kadın oyunculardan oluşan Shakespeare'in Kral Lear oyununda Kral Lear rolüne hazırlanmak için kaybettiği eşinin arkadaşının kızından yardım istemesi ve oyuna hazırlanması sürecinde bir yaşlı ve bir genç kadının paylaştıkları, hayatlarından kesitler, uyarıları, öğütleri ve birçok konudaki paylaşımlarından oluşuyor.

En çok etkilendiğim yerler koca koca textler ezberlenirken Yıldız Kenter'in iyi ezberlediği için kendini övmesi esnasında genç kızın "ee ne var zaten olması gereken bu değil mi?" benzeri tepkilerdi.

Evet hayatta yapılması gerekeni başardığımızda kendimizi çok şahane, sıradışı bir şey yapmış gibi hissediyoruz. Oysa ki -doğru- olması gereken bu.

Bunların dışında çıkışta oyunun gazetelerden birindeki tanıtımında "81 yaşında amuda kaldıran oyun" başlığı dikkatimi çekti. Yıldız Kenter'in 81 yaşında olduğuna inanmak imkansız.

İzlenmesi gerektiğini düşündüğüm bir oyun. İzleyin memnun kalacaksınız.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa